Ami összehozza az embereket

A Vegyesipari Szövetkezet, ahol dolgozom, a feje tetejére állt, amikor elmondtam a problémám: a fiam geomagot szeretne. Nemcsak nekem nem volt fogalmam arról, hogy mégis mi ez, hanem senkinek sem a szövetkezetben. Kis csoportokba álltak össze a munkatársaim, hogy megtudjuk mi az, hol lehet beszerezni, mennyibe kerül, melyik a legjobb megoldás. Teljesen elájultam tőle, hogy mennyire segítőkészek. Még a főnök is beszállt a dologba. Ilyenkor nem sok dolog van, karácsony előtt, így mindenki ráért ezzel foglalkozni. Legalább mindenki csinál valamit. Nap végére megkaptam, hogy ki mire jutott. Miután hazaértem megnéztem a rengeteg papírt, amit mindenki a kezembe adott.

A legjobbnak a jatekwebshop.eu bizonyult. Elsősorban az fogott meg, hogy milyen jó áron lehet hozzájutni a bizonyos geomaghoz a többi webáruházhoz képest. Ráadásul itt nem csak összedobva volt ott minden, hanem alaposan szétválogatva. A geomag menüponton belül is még egy rakás lehetőséget találtam. Persze fogalmam sem volt, hogy melyik milyen, úgyhogy megnéztem az összeset. Mire a végére jutottam, addigra rátaláltam arra a lehetőségre, hogy ingyen szállítanak húszezer feletti vásárlás esetén. Ennek nagyon megörültem, mert akkor nem csak a geomag lesz, amit haza hozatok. Körbe néztem az egész oldalon és végül a geomagok mellé még választottam plüssöket, társast, amivel mindenki tud játszani és úgy gondoltam, hogy egy-két új iskolaszerre is beruházok, amire amúgy is szükség lesz majd. Nagyon gyorsan sikerült végeznem. Ebben egy nagyon precíz termék szűrő volt a segítségemre, ahol választhattam, nem, kor, márka és mesehős között is annak megfelelően, hogy mire volt szükségem. Hasznos, hogy kitalálták ezt a szűrőrendszert, mert különben nehezen boldogulna az ember a rengeteg lehetőség között. Kiszámoltam az összeget és úgyis, hogy ennyi mindent válogattam ki, csak egy kicsit volt több, mint húsz ezer forint. Telefonon rendeltem, ami nekem újdonságnak számít, még sose találkoztam ezzel korábban, de ha már így alakult, gondoltam kipróbálom. Nem bántam meg, nagyon kedvesek, megértőek és türelmesek voltak velem. Ellenőriztek mindent, fixálták az összeget és biztosítottak róla, hogy pár napon belül meg is érkeznek a játékok.

Jó érzés volt újra gyereknek lenni és éreztem, ennek még nincs vége. Nemsokára meg is érkeztek a várva várt játékok. Ez egy külön érdem a cégnek, ugyanis ebben a karácsonyi őrületben biztosan rengeteg embernek szállítanak, mégis időben voltak. Szerintem én jobban örültem a játékoknak, mint a fiam. Persze ő is teljesen kiugrott a bőréből, hogy végre megkaphatta, amire vágyott, a geomagot. Az ügyes kis kezével komplex mintákat formált az egyes darabokból és jobbnál jobb verziókkal lepte be a szobát. Természetesen a többi ajándéknak is nagyon örült, de akkor is a geomag vitte a prímet.

Első nap, amikor visszamentem dolgozni mindenkit összehívtam, hogy megköszönjem a segítséget és az általam készített tortából mindenkit megkínáltam és aztán átnyújtottam a főnökünknek egy vaskos csomagot. Mint a gyerekek, egyből szétbontotta, hogy megtudja mit vagy inkább miket is rejt a csomag. Egy pár darab társasjátékkal leptem meg kollégáim. Az első napot azzal töltöttük, hogy mindegyiket kipróbáljuk. Tényleg úgy néztünk ki, mint egy csapat óvodás, de az ilyenek is kellenek, hogy valami összehozza a csapatot. Bátran kijelenthetem, hogy a Vegyesipari Szövetkezet tagjai mind olyan szorosan összedolgoznak, mint a geomag darabja amilyen szorosan egymáshoz illeszkednek.