Mobil tartozék webáruházat nyitottunk

Egy ideje érdekelt a kütyük világa. Nagyon tetszenek az okostelefonok, lenyűgöz, ahogy a technológia megváltoztatja az életünket. Régóta gondolkodom rajta, hogy megpróbálok ilyesmivel foglalkozni, de ez csak most jutott el a megvalósítás szintjére.

Beszélgettem néhány taggal a vegyesipari szövetkezetből, akiknek vannak már tapasztalatai elektronikai termékek árusítása terén. Mivel nekem is van már üzletem, eleinte arra gondoltam, hogy ott próbálom meg értékesíteni ezeket a plusz termékeket. Ők viszont azt javasolták, sokkal jobban járok, ha webáruházat nyitok.

Mivel már van raktáram, beszállítóim, végzettségem és tapasztalataim is, jó esélyekkel indulok… biztos nem lesz nehéz.. Gondoltam, tényleg belevágok!

Mindig nehéz az indulás

Persze az indulás itt is nagyon nehéz volt. Kellett találnom egy olyan céget, aki legalább az elején segít nekem az elindulásban és megtanít a raktárkészletezésre és a termékfeltöltésre.

Amikor ezzel megvoltam, elvégeztem néhány online marketing kurzust, hogy biztosan tudjam értékesíteni az eszközeimet. Viszonylag sokat költöttem hirdetésre is, és szinte minden üres órámat az vette el, hogy rengeteget dolgoztam a weboldalamon.

Sajnos az indulás egy kicsit nehezen ment. Mivel egy elég telített piacról van szó, így sokáig alig volt vásárlóm. Tudtam, hogy valami más megoldás után kell néznem.

Mindig a szövetkezetből jön a jótanács

A szövetkezeti tagokra szerencsére megint számíthattam. Az egyikük az javasolta, próbáljak meg az oldalammal felkerülni valamelyik árukeresős-összehasonlítós oldalra. Egy másikuknak viszont ettől is jobb ötlete volt.

Létezik egy ajandek.varazslo.hu nevű oldal, amelyik különböző webshopok kínálatából válogat ajándék ötletetek. A felhasználók megjelölhetik, hogy kinek, mikor, milyen alkalomra keresnek valamilyen meglepetést. Mi webshop tulajdonosok pedig a saját webáruházainkból ajánlhatunk terméket, amit néhány kattintással meg is tudnak venni azok, akinek megtetszik az öltet.

Egy kis befektetést és időráfordítást ez is igényelt, de szerintem minden szempontból sokkal ötletesebb egy ilyen oldal, mint az árukeresők. Jó érzés, hogy én ajánlhatom a mobil tartozék kínálatomat különböző alkalmakra, így egy kicsit én is adhatom a szakértelmemet és a tudásomat az ajándék mellé.

Szerintem maga az oldal is nagyon hasznos, mert tényleg jó ötletek szerepelnek rajta, igényes boltok kínálatából, hiszen itt nem csak arról van szó, hogy valamilyen robotok monitorozzák az árukészletet. Bevallom, még én is szoktam néha használni az itt talált ötleteket, mert nagyon jó szolgálatot tesznek, főleg, ha valami hivatalosabb dologgal kell elkészülni.

Nagyon jók a visszajelzések

Hála a regisztrációnak, egyszer csak azt vettem észre, hogy egyre több és több terméket tudok értékesíteni. Legnagyobb meglepetésemre olyan értékesebb, drágább mobil tartozékokat is, mint például az okosóráim – ezekkel az elején nagyon vigyáztam, sosem hittem volna, hogy akár egyet is el tudok majd adni valakinek.

Mivel ajándékozáskor gyakran állnak össze többen is, hogy inkább egy, nagy közös dologgal kedveskedjenek az ünnepeltnek, azok, aki partira készülnek, szívesebben költenek picit többet. Mivel én a webshopban nagyon odafigyelek arra, hogy minden termékemhez nagyon pontos, személyes, egyedi leírást, valóságos használati utasítást adjak, ezért a visszajelzések is nagyon pozitívak: az emberek úgy vásárolhatnak tőlem, mintha maguk is kipróbálták volna az eszközt, így biztosak lehetne benne, hogy az nem okoz majd csalódást.

Végre elkezdhetem a fejlesztést

Mivel a megnövekedett forgalomnak köszönhetően most már egy kicsit nagyobb bevételre számíthatok, elhatároztam, hogy okosan fektetem be a pénzt. Nem szeretném elkölteni, inkább a termékeim körét bővítem még, kifejezetten ajándéknak való eszközökkel.

Szeretnék olyan mobil tartozékokat is beszerezni, mint például a bluetooth hangszórók különböző változatai, amelyeket a buliban, kerti party-n is használni lehet. Most már kifejezetten ez alapján a szempont alapján keresgélek, remélem, a jövőben még szépen bővül a gyűjtemény.

Minden esetre az oldalra történő regisztráció nekem nagyon sok inspirációt adott, úgyhogy igyekszem minél többet fejleszteni magam. Nekem ez elég komoly szerelemprojektem, ezért nagyon örülnék, ha olyan üzletet tudnék kialakítani, amivel én és a vásárlóim is maximálisan elégedettek vagyunk.

Az Ajándék varázslón szerencsére elég jó közösség jött össze, nagy örömmel tanulok a kollégák munkáiból. Szerintem aki szívesen vágna bele egy hasonló befektetésbe, annak is maximálisan megéri kipróbálnia ezt a rendszert. Én úgy érzem, ez az út felfelé vezet!