Minél több a munkatárs, annál több az infó

Igazán jó dolog egy vegyesipari szövetkezetben dolgozni, hiszen biztosan van legalább egy olyan kolléga, aki járt már hasonló cipőben, mint amilyenben jelenleg én is járok. Így tanácsokkal tudnak ellátni, van olyan ismerősük, aki ismer valakit, aki ismer valakit, aki ismeri azt, akire nekem szükségem van. Szóval a kapcsolati tőke jelentős lehet egy ilyen munkahelyen. Elmondhatjuk, hogy minél több a munkatárs, annál több információt tudunk beszerezni olyan témákban, amelyek éppen aktuálisak a mi életünkben.

Jelenleg az én problémám a lakáseladás. Egy régi barátommal beszélgettünk a napokban az ingatlan adásvételről. Mivel ő a vegyesipari szövetkezetben dolgozik, és egy munkatársa nemrég adta el a saját házát, tudtam tőle kicsalni pár tippet, azzal kapcsolatban, hogy mit hogyan érdemes csinálni, kihez kell fordulni, hogy a szükséges papírokat beszerezzem, stb.

A legesleghasznosabb tipp egy energia tanúsítást előállító cég felkeresése volt. Szolgáltatásaik közé tartozik az értékbecslés is, ami azért nagyon fontos, mert egy jó ármeghatározásnak köszönhetően gyorsabban és magasabb áron tudom eladni a régi otthonomat. Az energia tanúsítás meg az adásvételihez kell, szóval megkerülhetetlen, de ha az értékbecslés mellé kérem, 50% kedvezményt adnak. További ajándék még, ha igénybe veszem a szolgáltatásaikat, kapok egy Ingatlan Kisokost. A könyvben hasznos tippek és tanácsok vannak, szinte mindennel kapcsolatban, ami felmerülhet ingatlan vásárlás, építés, bontás, eladás vagy fejlesztés során.

Annak is érdemes felkeresnie a céget, akinek nem értékbecslésre vagy energia tanúsításra van szüksége, hanem egy napelemet szeretne az otthonára telepíteni. Félreértés ne essék, ők nem tudnak napelemet vagy napkollektort adni, viszont az ehhez szükséges dokumentumokat elő tudják állítani, méghozzá elég gyorsan. 24 órán belül elkészülnek az iratokkal, szóval elég gyors és rugalmas egy szervezet.

Miután kedves barátom kollégája ennyi szépet és jót mesélt a cégről, arról faggattam, hogy vajon én is igénybe tudom-e venni a szolgáltatást vidékiként, de szerencsére igen, mert országszerte van irodájuk.

További előny még, hogy ha 3 hónapon belül veszek új házat vagy lakást, a velük szerződésben álló ügyvéd a munkadíjból 50%-ot enged, ha vele csináltatom meg az adásvételit. Az ingatlanvásárlást hitelközvetítéssel is segítik, szóval egy igen felkészült és sokoldalú cégről van szó.

Bár én a munkámból kifolyólag nem rendelkezem nagy ismeretségi körrel, azt hiszem, elég egy embert ismerni, aki sok másik embert ismer, és majd ő közvetíti az infókat, ha kell valami, mint az a fenti esetben is történt. Introvertáltként tehát kicsit közvetettebb a kapcsolati tőkém, mint más normális embernek, de nekem így jó. Ráadásul így, hogy tisztában vagyok a cég szolgáltatásaival, megspóroltam egy csomó időt és utánajárást. Tiszta jó!