Epson tintapatron az azonos márkájú nyomtatókhoz – vagy sem?

Sokféle tudományos cikk megfér ezen az oldalon, hiszen egy pontosan ez volt a lényeg, mikor létrehoztuk. A mai alkalommal egy olyan területről írnék, ami nem is igazán tudományosnak mondható, sokkal inkább talán olyan praktikus hétköznapi tudásról szól, ami bőven beleillik a Vegyesipari Szövetkezet arculatába. Az Epson tintapatron. Vagy mégsem?

Ha van egy bizonyos márkájú és típusú eszköz, amiből kifogy az a valami, amivel működik, akkor az első gondolatom, hogy rendelek bele ugyanabból a márkából utánpótlást. Vagy mégsem? Ha ezt történetesen az Epson tintapatron és nyomtató témakörére szűkítjük, akkor azt lehet mondani, hogy nem feltétlenül helytálló ez a kijelentés. Legalábbis akkor nem, hogyha kellően szemfülesek vagyunk.

Még a legnépszerűbb, tömeggyártásban gyártott, lakosság körében leggyakrabban használt szériákhoz is drága tud lenni a patron, pláne sőt a toner. Hiába a nagyon-nagy igény, ezen a piacon nehéz lenyomni az árat, hogyha ezek az igazán nagy nevek nem viszik egy bizonyos szint alá. És bizony, hogyha egy Epson tintapatron kifogy és pótolni kell, akkor egyből több színt szokás általában venni, ami mondanom sem kell, hogy nem két fillér.

Persze ez is attól függ, hogy melyik szériáról van szó. Vannak olyan, tényleg nagyon hétköznapos sorozatok, amiknek nyomottabb az ára a többinél. De az igazi trükköt mégis az adja, hogyha figyelmesen keresgélünk és belebotlunk egy olyan oldalba, mint a nyomtatoalkatresz.hu. Náluk egyrészt mennyiségi kedvezmény jár, ami azt jelenti, hogyha például egy Epson nyomtatóhoz egy adott szériából rendelek Epson tintapatronokat, de különböző színben, akkor is jár kedvezmény rá, már két darabtól is. Három darabnál pedig szintén csökken a darabár.

Ha viszont szeretjük kipróbálni az alternatív lehetőségeket is, akkor is van mit csinálni. Egészen pontosan arról van szó, hogy nem csak a nagy márkák nagynevű eszközeit lehet megrendelni, hanem utángyártott termékeket is. Ennek megfelelően elérhető a webshopban utángyártott tintapatron és toner is, azt meg már mondanom sem kell, hogy mennyire elképesztően jelentős kedvezménnyel az eredeti árhoz képest.

Ha például kiválasztok egy tetszőleges szériát és megnézem, hogy mennyibe kerül az eredeti Epson tintapatron és ehhez képest a másolat, akkor mondjuk a következő jöhet szembe:

  • eredeti Epson tintapatron: 14 390 Ft (bruttó 18 275 Ft)
  • utángyártott tintapatron ugyanahhoz a nyomtatóhoz: 980 Ft (bruttó 1 245 Ft).

És ez nem valami elírás, valóban ekkora különbség lehet a két termék ára között. Sőt, ha még a mennyiségi kedvezményt is figyelembe akarjuk venni, akkor azt lehet mondani, hogy három darab esetén:

  • eredeti Epson tintapatron 3 vagy 3-nál több darab esetén: 12 790 Ft (bruttó 16 243 Ft) / db
  • utángyártott tintapatron ugyanahhoz a nyomtatóhoz: 805 Ft (bruttó 1 022 Ft) / db.

Én ezek alapján azért elgondolkoznék, hogy melyiket rendelném meg inkább az eredeti Epson tintapatron és az utángyártott opció közül. De most, hogy már ismeritek a nyomtatoalkatresz.hu-t ti is meg tudjátok nézni az opciókat és eldönthetitek magatok.

Epson tintapatron