A kemény munkásnak is néha kell egy kis arckrém

arckrémekA Vegyesipari Szövetkezet dolgozójaként, minden nap megküzdök azzal a problémával, hogy a sok fémforgács, faforgács és minden, a munkám folyamán felgyülemlett anyag, ami a levegőbe kerül, sokszor az arcomon, hajamon, kezeimen landol. Persze ha veszélyesebb dolgokról van szó, minden védőfelszerelés van rajtam, de még akkor is rárepülhet bármi az arcomra. Elég csak a köszörülésre gondolni. Ez az idő elteltével igen csak komoly kényelmetlenséget tud számomra okozni. Az arcom egyre érzékenyebb, szárazabb, és meg kell, hogy mondjam, már a feleségem se szeret annyira az arcomhoz bújni. Mindig mondja, hogy olyan száraz és érdes a tapintása, hogy ez már nem férfias, hanem rossz. Csináljak vele valamit. Erre én mindig kérem a segítségét, hiszen neki, mint nőnek, rengeteg tapasztalata van az arcápolás terén, ellentétben velem. Ilyenkor mindig elszalad a fürdőszobába, majd egy tégely krémmel tér vissza. Lehetőség szerint arckrémek között válogat, de mivel nincs belőle neki annyira nagyon sok, ezért próbáltunk már kézkrémet, testápolót, minden féle bőrápolót és hidratáló kenőcsöt, mégis alig használt valamelyik. Persze a semminél minden jobb, de kicsit utána olvastam és az se tesz jót az arcnak, ha túl sok kemikáliával van mindig kezelve, hiszen mondanom sem kell, hogy nem egészséges.
Egy pár hétig kénytelen voltam mégis beérni azokkal a krémekkel. Majd az egyik nap, érdekes dolog történt.

Vendégségbe mentünk régi barátainkhoz, akikkel igyekszünk sokat találkozni, de mivel külföldön élnek és hol sűrűbben, hol ritkábban jönnek haza, ezért ez nem mindig jön össze.
Minden esetre éppen hozzájuk érkeztünk meg, amikor Milla a feleség, nyomott két puszit az arcomra az ajtóban. Majd hirtelen fogta magát és elkezdte végig simogatni az arcomat. Én erre viccesen megjegyeztem: „Na, mi a helyzet? Ennyire hiányoztam?” Ő nagyon jól vette a poént, le is reagálta, majd hozzá tette, hogy valójában azért állt neki az arcomat simogatni, mert elképesztően ki van száradva, érdes, érzékeny és nagyon meglepődött rajta.
Elmeséltem neki, hogy ezzel a problémával küszködöm, de hiába keressük rá a megoldást, a mesterséges krémek nem használta, természetes krémet pedig még nem találtunk olyat, ahol megérné kifizetni azt a rengeteg pénzt, amitől lehet, de csak lehet, hogy jobb lesz. Erre ő hirtelen, mint akit puskából lőttek ki elszaladt, majd egy pofás kis fehér tégellyel tért vissza, melyen Aquamundi felirat volt.

Megfogta a kezemet, megkért, hogy nyújtsam ki az ujjamat, dugjam bele a krémbe és lássak neki az arcom bekenésének. Már az első érintéskor, mint ha csoda történt volna. Csak úgy elolvadt az arcomon a krém, a bőröm azonnal lereagálta és felszívta, nem kellet sok belőle, és mint, ha kicseréltek volna. Még a vérem is felpezsdült tőle. Leesett az állam. Azonnal meg is kérdeztem, hogy mi ez a csodaszer, azonnal árulja el, mert talán ez az, amit annyi ideje keresünk, és végre egészséges lehetne az arcom.

Erre ő elmondta, hogy ez az arckrémek közül, egy különleges hidratáló nappali krém, mely teljesen természetes anyagokból és omega-9 telítetlen zsírsavakban gazdag olajokból készült, semmi tartósító, nagy mesterséges alkotóelemet nem tartalmazva. Értékes vitaminokban és kivonatokban gazdag, tökéletes a kiszáradt és elnyűtt bőrre.
A fele sem volt világos annak, amit mondott, de ami biztos, hogy segít, természetes, és mint kiderült egy online bolton keresztül vásárolta, ahol még az ára is nagyon meggyőző és jutányos.
El nem tudom mondani, hogy mennyire boldog voltam attól a helyzettől, hogy sikerült rátalálni arra az krémre, mely számomra az arckrémek között a király és sikerül a gyógyulásban. Még akkor megrendeltem az okos telefonomon az adagomat és alig vártam, hogy kiszállítsák és neki is állhassak a használatának

Lehet, hogy ez nem hangzik túl férfiasan, de higgyétek el, nekem ezen nagyon sok múlott és éppen ezért örültem annyira ennek az egésznek.
A vendégség nagyon jól telt, finomat ettünk, sokat nevettünk, minden tökéletes volt aznap este. Sőt a feleségem, amikor hazaértünk hét nagy puszit nyomott az arcomra és hozzá tette azt is, hogy már most sokkal puhább a bőröm, mint volt, és alig várja a további javulást.