Az autósbolt, ami megkönnyíti az életünket

Szinte már minden sarkon találni lehet egy fodrászt, egy kozmetikust, esetleg egy masszázs szalont. És még sorolhatnám. Persze ez sokszor a minőség kárára is megy, mivel van, ahol csak az számít, hogy mennyi a bevétel és hány ember megy el hozzájuk. És még ezerféle ilyen példát lehetne hozni. Az autósbolt is szerintem egy olyan, amit már szinte minden utcában lehet már találni.

Van egy Vegyesipari Szövetkezet a városban, és mellette volt régebben egy autósbolt. Akkor még kevesebb volt jóval az autósboltok száma, így nem volt sok lehetősége az embernek a válogatásra. Általában az emberek választék és ár alapján válogatnak. Meg is értem, nehéz jól beosztani a fizetést ezért mindenki megválogatja, hogy mit vesz és, hogy mennyit költhet el. Fura most már nekem is így felnőtt fejjel belegondolni abba, hogy az embernek milyen kiadásai vannak, és mire mennyit költhet el még. Emlékszem, amikor kicsi voltam és apukámnak tönkre ment az autója, és mondta anyának, hogy milyen sokba fog kerülni, én pedig azon gondolkoztam, hogy milyen sok pénz ez, nekem pedig csak a tíz, húsz forintosaim voltak a zsebembe, amit mindig gyűjtögettem, hogy fagyit vegyek belőle. Vagy amikor mentünk bevásárolni és láttam, mi mennyibe kerül, mindig azt mondtam, hogy majd rajzolok papírpénzt és én vásárolok be legközelebb. Hát igen. Gyorsan telik az idő. Most már én is azon gondolkozom, hogy a saját autómat miből javíttatom majd meg. Ugyanis az enyém is szerelésre szorul, sőt nem ártana lassan egy teljes takarítás sem abban az autóban. Persze a gond az, hogy nincs már otthon semmi, amivel az autóm karbantartását meg tudnám oldani. Úgyhogy muszáj elmennem és beszereznem néhány dolgot.

Régebben apukám ajánlott nekem egy autósboltot, ahonnan ő is beszerezte magának a motorolajat, az adalék anyagokat és minden egyebet. Nagyon szereti bütykölni az autókat, az autószerelés a hobbija. Általában a kisebb javításokat megcsinálja saját magának az autóján, de a komolyabb javítást inkább profikra bízza. Van azért, amit ő is meg tudna simán oldani, de a munkájából kifolyólag nem lenne rá ideje, hogy napokat ezzel töltsön. Amikor kisebb voltam, mindig néztem, ahogy szereli az autót, még poénkodtunk is, hogy majd autószerelő lesz belőlem, de hamar rájöttünk, hogy ez biztos, hogy nem így lesz. Türelmetlen vagyok, és egyáltalán nem lenne türelmem ahhoz, hogy autókat szereljek szét és aztán összerakjam, ha már kész van.

Amikor már gimnazista voltam, felköltöztünk a fővárosba, és ott folytattam az iskolát is. Apukám itt kapott új állást, így nem is volt kérdéses a költözés. Nagyon örültem neki, hogy költözünk, mert ugyan korábban sem faluban laktunk, de mégis nagyon untam már az ottani légkört. És szerencsés vagyok, hogy így alakultak a dolgok, ugyanis itt találtam egy nagyon jó autósboltot még korábban, ahova azóta apukám is jár. Mivel az én autómra is ráfér egy szerelés már, mert van, ami nem működik teljesen megfelelően, ezért muszáj lesz nem sokára elmennem oda, főleg, hogy ki kell majd takarítanom az autót is, és egy-két autóápolási terméket is kell hozzá vennem. Megkérdeztem apukámat, hogy neki szüksége van-e valamire az autósboltból, mert akkor nem kell neki is külön elmennie. Nem tudom, mondjuk még, hogy mikor fogok majd elmenni, főleg, hogy hogyan fogom majd elcipelni tömegközlekedéssel haza a termékeket. De lehet, hogy akkor majd elkérem apukám autóját, és akkor megyek el majd bevásárolni, amikor ő dolgozik, és nincs szüksége az autójára addig.

Az autósbolt amúgy remek kínálattal rendelkezik, ezért is szeretek odajárni, mert sok termék közül tudok válogatni és, ha esetleg valamit nem tudok, akkor készségesen segítenek nekem. Az is nagyon szuper, hogy a weboldalukon leírások is vannak, és az elején, amikor egyszer el kellett mennem oda apukám helyett, mert megkért, hogy vegyek neki néhány dolgot, akkor muszáj volt utánajárnom, hogy miről is van szó, mivel fogalmam nem volt róla, hogy mit kell kérnem pontosan. Elmagyarázni pedig nehezen tudtam volna, ha nem is tudom, hogy miről van szó. Éppen ezért ajánlottam az egyik ismerősömnek is ezt az autósboltot, mert ő sem ért sokat ehhez a témához, viszont pont nemrég vett egy autót, így tudtam, hogy jól fog neki még jönni ez az információ.

Amikor én megvettem az autómat, emlékszem nagyon örültem neki és büszke voltam magamra, hogy végre ez is sikerült. Az ember életében az első autó hatalmas élmény. Persze mivel nem értettem hozzá, hogy mi alapján válasszak, apukám segítségét kellett igénybe vennem, és el is jött velem, amikor megvettem az autót. Nagyon jó választás volt, mert szinte sosincs vele probléma. Azonban lassan ki kell találnom, hogy mikor csináltattassam majd meg, mert még a nyaralásunk előtt jó lenne, ha már kész lenne.