Fűtés elektromosan, hát persze!

A kollégám mindig azon tanakodik, hogy milyen újításokat tudna a lakásában véghez vinni. Mindig töri a fejét, egész munkaidő alatt arról szokott beszélni, hogy mit szeretne még megvalósítani, és milyen ötleteket talált előző este az interneten. Mivel vegyesipari szövetkezetben dolgozunk, a festéktől a kalapácsig mindig ott vagyunk egymás mellett, én már kezdtem megszokni, hogy milyen ötletei vannak, és milyen képet fest le az új otthonáról, de az új kollégáknak ez furcsa lehet. Legújabb ötlete az volt, hogy elektromos fűtést szereltet be magunkhoz a házba. És most azon lamentál, hogy ez az elektromos fűtés hol is helyezkedjen el. Ennek a dilemmának az az oka, hogy talált egy nagyszerű oldalt, egy remek céggel akik elektromos fűtéssel foglalkoznak, de nem akármilyennel, amit talán mindenki ismer az a padlófűtés, ez talán szokványosnak is mondható, ez a kollégámat annyira nem vonzza, közben remek lehetőség, költségmegtakarításnak sem utolsó. De ami igazán a gondolataiba fúródott és nem engedi az ötlet, az nem más mint, a falfűtés, vagy a mennyezetfűtés. Ezeket annyira modernek találja, és szeretne kitűnni mindenkitől, hogy csodálkozásra sarkalja az embereket, akiknek elmeséli, hogy milyen fűtéssel rendelkezik. Persze az előbb felsoroltak, a lakás egy -egy bizonyos részén tudnak maximális hatást elérni, ebbe a kollégám is belegondolt. Valamint nagy hatással volt a rá a felesége, hogy jó, hogy újítani szeretne a férje, de azért nem szálljon el teljesen, még ha a feleségét is vonzotta egy esetleges falfűtés gondolata. Tehát maradtak a padlófűtésnél, mely az elektromos fűtés egyik válfaja. Ezzel a rendszerrel sem jártak rosszul, csupán csak nem annyira különleges helyen van felszerelve.

A kollégám mivel ezermester ezért önmaga mérte le és rajzolta meg az alaprajzát a lakásuknak, mely ahhoz volt szükséges, hogy a fűtési rendszerhez a cég árajánlatot tudjon nyújtani. A kollégám precízen lemérte, azon részeket kihagyva melyeket a cég, nagyon részletesen leírt, hogy nem szükséges például, egy beépített szekrény alá elhelyezni, az amorf fűtőszálat mert feleslegesen melegítené a szekrényt, és felesleges lenne szétszedni azt. Kollégám mért a cég pedig csodával határos módon egy napon belül megküldte az árajánlatát. Szintet hihetetlen számba megy ez a gyorsaság, kollégámék is teljes mértékben meglepődtek, de nem bánták, hogy ennyire megbízható a cég. Így, hogy ennyire jó benyomás keltettek, valamint remek árajánlatot adtak, így a kollégám megrendelte az elektromos fűtési rendszerét.

Nagyon hamar érkeztek is a szerelők, összeszokott társaság révén, egymás keze alá dolgoztak. Nem csoda, hogy nagyon hamar készen lettek. Mivel a kollégám minden iránt érdeklődik, beszélgetésbe elegyedett az összeszerelő szakemberekkel. Akkor tudta meg, hogy azért volt nagyon fontos a pontos négyzetméter megadás, mert az amorf szálakat, melyek a meleget fogják biztosítani, nem lehet sem hajlítani, sem elvágni, mert akkor a zárt rendszer megtörik, így a meleg nem tud továbbhaladni. Nagyon érdekesnek találta a kollégám a munkafolyamatot, és rendkívül sok információt tudott meg pluszban, hogy mivel ez a fűtési rendszer zárt, így nagyon kevés a hibalehetőség és a fűtés elromlásának veszélye is minimális. Ezzel a megnyugtatással váltak el a szerelőkkel, a fűtés azóta is nagyszerűen működik, kellő meleget biztosít még a legnagyobb téli hidegben is. A kollégám nagyon meg van elégedve a céggel és magával is, hogy őket választotta.