Hogy szabadultunk meg rengeteg raklaptól egy apróhirdetési oldalon

Egy vegyesipari szakszövetkezetben mindig sok fölösleges lom keletkezik, amit nehéz és helyigényes raktározni. Gondolok például ilyen dolgokra, hogy raklapok vagy dobozok, amikben a különböző áruk érkeztek. Hosszú ideig nem tudtuk, ezekkel mihez lehetne kezdeni, csak foglalták a helyet az udvaron meg a raktárban, teljesen fölöslegesen. Ki persze nem dobhattuk őket akárhova, ha pedig elszállíttatnánk őket az sok pénzbe kerülne, amire a cég éppen nem akar költeni.

Szóval sokat gondolkoztunk, hogy mégis hogyan oldhatnánk meg ezt a helyzetet, lehetőleg költségkímélően. Beszélgettünk erről az egyik munkatársammal is, és elkezdett arról mesélni, hogy a barátnőjével éppen új lakásba költöztek,és azóta a csaj egyfolytában lakberendezési cikkeket nézett a neten. Folyton bútorhirdetéseket meg dekorációkat kutat, a munkatársam nem is hall másról álló nap, mint a különböző színű lámpák elrendezéséről, meg az új bézs kanapé helyéről, meg a kézzel készített festményekről, amiket majd az ebédlőbe raknak. De ebből a sok fecsegésből arra még emlékezett, hogy a barátnője csomót beszélt raklapokról, hogy ezekből mennyi jó és érdekes dolgokat lehet kihozni. Például valaki ezekre rakja az ágyát. Csak feltornyozza őket egymásra, egymáshoz szögeli őket, és utána lefesti egy jobb minőségi festékkel. Emellett lehet, hogy kicsit le is kell még csiszolni őket, de viszonylag egyszerűen és olcsón lehet így jópofa bútorokat építeni. Még kanapét és dohányzó asztalt is. Vagy pedig valaki felszerelte odakint a falra, és lehet bele virágokat ültetni, mintha egy zöld faldarab lenne.

Az egészből annyi volt a lényeg, hogy igenis sokan keresnek raklapokat ehhez hasonló célokra, hogy dekoráljanak velük, olcsó alapanyagokból hozzanak ki bútorokat. Tehát megbeszéltük, hogy a jobban kinéző raklapokat, amik még nem koszosak, mivel  raktárban tároltuk őket, el fogjuk adni valahol, így keresünk a cégnek is egy kis pénzt, és mi is megszabadulunk a fölösleges cuccok egy részétől. Igen ám, de jött a következő gond, hogy mégis hol adjuk el ezeket a raklapokat, erre már nem volt ötletünk.

A barátomnak ehhez is volt egy jó ötlete, hisz nemrég adott el egy csomó bútort a költözésnél. Azt mondta, hogy ezen az oldalon minden aprohirdetésingyen van, és nagyon egyszerűen el lehet adni rajta dolgokat, amik már nem kellenek neked.

A legjobb az egészben, hogy nagyon könnyen lehet regisztrálni az oldalra, szinte pár perc alatt meg is vagy, ha csak rendelni szeretnél. De ha el szeretnél adni valamit te magad, akkor se tart sokkal több ideig a folyamat. Először is meg kell nevezni a fölöslegessé vált dolgot, amit el szeretnél adni, vagyis adni kell a hirdetésnek egy címet. Ezt követően meg kell adni azt, hogy a tárgy milyen kategóriába tartozik. Ezek közül több is van, például járművek, bútorok, műszaki cikkek, és így tovább. Ajánlatos megadni egy alkategóriát is, így a vevők még könnyebben megtalálják az általad feltöltött árut, ha éppen olyasmit keresnek. Ezután már csak a tartózkodási helyét kell megadni, hogy milyen megyében vagy városban található az áru. Ezt követően már tényleg csak pár apróságot kell kitölteni, mint az általad eladni kívánt tárgy leírása. Itt érdemes részletesen és pontosan körbeírni a tárgyat, elmondani, milyen állapotban van, van-e valamilyen hibája. Az ilyesmit nem érdemes eltitkolni, mert a személyes átvételnél, a vevő úgyis rájön, és akkor meghiúsulhat az adásvétel. Még ajánlott, megadni képeket is, amin a tárgy szerepel. Ezek is jobb, ha megfelelő minőségűek, rendesen megvilágítottak, nem homályosak. Utána már nincs más dolgod, mint megadni az egyéb adataidat, ha eddig még nem tetted volna meg, és készen is vagy. Már csak annyi a feladatod, hogy várod az érdeklődőket, és válaszolsz nekik, amint kapcsolatba lépnek veled.

Fel is raktuk a raklapokat a hirdetési oldalra, és meglepődtünk mi is, hogy elég hamar jelentkeztek rájuk. Többet is sikerül eladni az első héten, a második héten pedig már a készlet fele elkelt. Így máris sokkal több hely lett a cég raktárában, nem kell a sok lomot kerülgetni. Már arra is gondoltunk, hogy a dobozokat is ezen az apróhirdetési oldalon adjuk el. Például aki most költözik, annak jól jön. Sőt, haza is megyek, és én is kipakolom a garázst, mert ha ilyen könnyen eladhatom a cuccaimat, akkor kár lenne nem kihasználni a dolgot.