Kezdem unni a szövetkezetnél a munkát

Már ennél az ipari szövetkezetnél dolgozom lassan tíz éve. Kezdetben nem volt rossz, mert jó előrelépési lehetőségeim voltak, de mostanra úgy érzem, hogy teljesen elakadt az egész karrierem.

Nehéz döntés előtt állok, mert ettől függetlenül tényleg szerettem ennél a szövetkezetnél lenni. Több mindennel is foglalkoztunk egyszerre, így még annyira unalmasnak sem mondanám.

Ennek ellenére meghoztam a nehéz döntést, és ott hagyom.

Az vettem a fejembe, hogy meg fogom nyitni a saját vállalkozásomat. Biztos voltam benne, hogy ez az elején sok nehézségbe fog ütközni, de a vártnál sokkal egyszerűbb dolgom volt, mert ezt elintézte helyettem a topcegalapitas.eu szolgáltatója.

Egy hihetetlenül tapasztalt és profi csapatról lehet itt beszélni, akiknek hála többek között azt is megtudhattam, hogy a budapest ipa pontosan hogyan is működik. Ezzel kapcsolatban felvilágosítottak engemet, hogy ha a vállalatomnak Budapestet választom a székhelye helyszínéül, akkor számolnom kell az iparűzési adóval.

Itt azonban van egy olyan székhelyszolgáltatás, melynek keretében a cégem székhelye Újlengyelben lehet. Ez a hely egészen kivételes, hiszen ott nincsen ipa fizetési kötelezettség, amit az ottani önkormányzatnak lehet köszönni.

Ez azért elég jól hangzik, nem?

Úgy döntöttem, hogy két legyet ütök egy csapásra. Nem csak a vállalatomat alapítom meg, de mindjárt Újlengyelbe kérem a székhelyt is, így nem kell a budapesti ipa miatt aggódnom.