Az egyetem mellett barista vagyok, amit nagyon szeretek csinálni

A nagypapám anno egy szövetkezetben dolgozott fényképészként, miután bezáratták vele a maszek műhelyét. A rendszerváltás óta azonban más a helyzet, ma már bárki lehet vállalkozó vagy alkalmazott, mindenki úgy kezeli a munka- és pénzügyeit, ahogy szeretné, mindenkinek a saját felelőssége a megélhetése. Egyetemre járok még, de nekem már a gimiben is fontos volt, hogy legalább a nyári szünet alatt dolgozzak, hogy legyen egy kis saját erőből megtermelt pénzem. Idén tavasszal elkezdtem dolgozni egy kávézóban, ahol munkaerőt kerestek és nem volt elvárás a barista munkakörben szerzett tapasztalat. Gondoltam egyet, hogy amekkora kávérajongó vagyok és már a kávéfőző hangja és a friss kávé illata is teljesen kikapcsol és ellazít, simán dolgozhatnék baristaként. Úgyis érdekelt a dolog régóta, imádom nézni, ahogy a különböző kávéfajtákat elkészítik, felöntik tejszínnel és érdekes mintázatokat rajzolnak ki vele. Ezt mindig is ki akartam próbálni – most ez a kis álom is valóra vált.

Marketinget tanulok az egyetemen, szóval a kávéhoz nem sok köze van, de legalább a pénzügyekhez és a jó reklámhoz értek, így eladóként és felszolgálóként is megállom a helyem. Hamar betanítottak a helyen, nagyon rendes a főnökség, türelmesek és segítőkészek voltak velem végig. A kollégáimat nagyon szeretem, jól kijövünk egymással. A kávézó a belváros egyik csendesebb sétálóutcájában van, nagy kerthelyiséggel és egy kisebb, relaxáló stílusban berendezett benti helyiséggel. Már egészen összeszokott a csapat, szeretünk is együtt dolgozni. Valamelyikünk felvetette az ötletet, hogy csinálhatnánk valami közös programot a nyáron, mondjuk utazzunk el valahova. Így egy másik oldalunkról is megismerhetnénk egymást és az eddig is kellemes munka talán még hatékonyabban menne utána. Hamar kitaláltuk, hogy menjünk el egy vitorlás csapatépítésre együtt. A statisztikák szerint a legközkedveltebb csapatépítő helyszínek közé sorolják a Balatont, azon belül is a vitorlázást, ami nagy népszerűségnek örvend. Az egyik vitorláskölcsönző cég, a BalatonPro honlapján utána néztünk, hogy milyen lehetőségek várnak ránk, ha kibérlünk egy vitorlás hajót a kollégáimmal.

csapatépítő helyszínek

Mivel csak heten vagyunk, simán elférünk egy vitorlás hajón, a BalatonPro hajói ugyanis legalább 8-10 fős férőhellyel rendelkeznek. Egy csomó jó programot lehet választani a szolgáltatásaik keretében: nagyobb csapatok számára tudnak rendezni vitorlás regatta házi versenyeket, de a vitorlás alapoktatás, a kötetlen élményvitorlázás vagy az egyéb interaktív játékok bármilyen létszámú csoport számára elérhetők. Az időjárásra is van garancia, rossz idő esetére készülnek indoor programokkal vagy egyéb outdoor csapatépítő helyszínekkel és lehetőségekkel, ha csak a vízen való tartózkodás kivitelezhetetlen az időjárás miatt. A vitorlázáson kívül más programokkal is tudnak szolgálni: SUP csapatépítés, sárkányhajózás, evezés, quad túra vagy indoor csapatépítés is szóba jöhet. Mi persze maradtunk a vitorlázásnál és bevállaltunk mellé egy alapoktatást is. Nagyon sokat nevettünk és biztos, hogy még jobban összekovácsolódott a kis csapatunk.