Drága hobbi ha az ember jó parfümöt szeretne venni magának, de azért mégsem említhető egy árkategóriában mondjuk az ablakszigetelés árakkal

Tök érdekes, hogy az ember egy kisvárosban felnőve milyen későn szembesül elsőre azzal, hogy bizony vannak ilyen-olyan illatszerek, parfümök miegymás. Mondjuk nem kell itt olyan drasztikus dolgokra gondolni, de a gyerekkorom első 6-7 éve egyértelműen úgy telt el, hogy semmi ilyesmi nem került szóba, pedig ha jobban belegondolok manapság már szinte annyira körülvesz minket a jelenség, hogy szinte a születésünkkel egy időben szembesítenek is minket a drogériák tartalmával. Persze, ez egy erős túlzás, de remélem kellőképpen érzékletes.

Szóval az első alkalom, hogy parfümöt vagy spray-t vettem, esetleg kaptam olyan 12 éves koromban lehetett, előtte úgy gondoltam elég ha az ember elégszer megfürdik és ennyi. Aztán ahogy az ember belép a serdülő korba mindez persze elkezd megszűnni és azon kapod magadat, hogy ugyancsak nem vagy kivételes helyzetben, igenis meg kell venned neked is az illatszereket, hogy igazán magabiztosan kezdhesd el a napod, legalábbis nekem elsősorban ezzel az érzéssel adott többet, miután nekiálltam parfümöket magamra fújni. Éreztem a friss, kellemes illatot és jól esett reggel elindulni otthonról, hogy aztán az iskolában is kellő örömmel nyugtázhassam, az illatom még mindig nem kopott egy fikarcnyit sem. Ráadásul én egy olyan jellegű ember vagyok, aki szereti ha az érzéseket, évszakokat, helyeket illatokhoz társíthatja, szinte ösztönösen bennem van ez a dolog, így aztán az adott korszakom mindig köthető volt az akkor éppen használt parfümömhöz. Van, amit kellemes, van amit kevésbé kellemes emlékekkel megtöltve.

Mindenesetre érdekesnek tartom a világ ilyesfajta felfedezését. Ha ránézek a naptárra és azt látom, hogy mindjárt itt a tavasz azonnal eszembe jutnak a tavaszi illatok, szagok, érzések. Talán ezért sajnálom a legjobban, hogy ma már nem vidéken élek csak és kizárólag, mert így kevésbé érnek el azok a régi kedves barátként ismert ingerek. Sajnálom is a dolgot és amilyen gyakran csak tudom igyekszem visszatérni, hogy ne maradjak le semmiről, ami ilyen gyönyört adhat.

Szóval számomra az illatoknak tényleg nagyon fontos szerepe van. Mondhatni az érzékelés és emlékezés egyik legfontosabb eszköze az én szememben, ennek köszönhetően már jó ideje fontosnak tartom, hogy a parfüm, amit éppen használok tökéletesen beleilljen abba a képbe, amit magamra nézve látni és érezni akarok. Persze ez nem egy olcsó dolog sajnos, de az itteni árak mégsem hasonlíthatóak össze mondjuk az ablakszigetelés árakkal, ami azért sovány vigasz, de egy kicsit megnyugtat, hogy mégsem a lehet legfölöslegesebb módon költöm el a pénze egy részét.

Ha tehát választanom kell, akkor az életünk legyen illatos és ingerekben gazdag, így mindenképpen könnyebb élvezni annak minden pillanatát!